Sałatka z kuskusem, awokado, mozzarellą, czerwoną fasolą i kiełkami

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Bardzo pożywna sałatka na bazie kaszy kuskus, z dodatkiem awokado, sera mozzarella i dużej ilości kiełków.

  • 20 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 300 gram kaszy kuskus
    1 puszka czerwonej fasoli
    2 kule mozzarelli
    2 awokado
    1/2 papryki czerwonej
    50 gram kiełków jarmużu
    50 gram kiełków lucerny
    5 łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka oregano
    1 łyżeczka bazylii
    1 łyżka majonezu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kuskusem, awokado, mozzarellą, czerwoną fasolą i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem tak, by poziom wody przekraczał poziom kaszy o około pół centymetra. Zostawiamy na 5 minut, a następnie mieszamy.
    Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę awokado oraz fasolę odsączoną z zalewy.
    Ser mozzarella oraz paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
    Dodajemy również kiełki, mieszamy.
    Przygotowujemy sos: do oliwy dodajemy sok z cytryny, bazylię oraz oregano i dokładnie mieszamy.
    Wlewamy sos do sałatki, dodajemy łyżkę majonezu i znów mieszamy. Doprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Awokado Mozzarella Kiełki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować