Sałatka z jajek i rzodkiewki ze szczypiorkiem

4.5 (172 ocen)

  • 20 min

Pysznie , kolorowo i zdrowo-polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka
    5-6 sporych rzodkiewek
    1\2 por jasna częsc,
    masło
    szczypior,
    sól ,
    pieprz
    Sos:
    3 łyzki majonezu,
    2 łyzki gestego jogurtu greckiego,
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jajek i rzodkiewki ze szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowac na twardo, ostudzic pokroic w ósemki,
    Pora pokroic w krazki i podsmazyc na masle przez minute , minimalnie by delikatnie zmiękł.
    Rzodkiewke opłukac , pokroić w krążki.Szczypior posiekac
    Składniki i ułozyc na talerzu ,przyprawic do smaku.

    W małej misce połaczyć majonez i jogurt, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, po czym dodać powstały sos do miski z pozostałymi produktami.
    Udekorowac i posypac świeżo zmielonym pieprzem .Smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować