Sałatka z grissini

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Mix sałat, świeży szpinak, ser pleśniowy i grissini w plastrach serrano to strzał w dziesiątkę...

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - mix sałat: 10 dekagramów
    - sałata lodowa- liść: 6 sztuk
    - szpinak świeży w liściach: 1 szklanka
    - pomidorki cherry (kolorowe): 20 sztuk
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - camembert: 10 dekagramów
    - paluszki grissini: 10 sztuk
    - szynka serrano: 10 dekagramów
    - jogurt naturalne: 200 mililitrów
    - śmietana 12-18%: 50 mililitrów
    - majonez: 2 łyżki
    - czosnek ząbki utarte: 2 sztuki
    - sól , pieprz (do smaku): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z grissini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa dokładnie płuczemy, osuszamy. Sałatę lodową rozrywamy na małe kawałeczki, od szpinaku odrywamy łodyżki. Mieszamy sałaty z listkami szpinaku. Pomidorki cherry kroimy na ćwiartki, paprykę i ser pleśniowy w drobną kostkę. Do jogurtu naturalnego dodajemy śmietanę, majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy sałatę i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Przekładamy sałaty do salaterek, posypujemy ćwiartkami pomidorków, papryką i serem pleśniowym. Podajemy z grissini owiniętym w plasterki szynki serrano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować