Sałatka z boczniaków, jajek, rzodkiewki i szczypiorku

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Prosta i bardzo smaczna sałatka z boczniaków, jajek, rzodkiewek, zielonej soczewicy i dużej ilości posiekanego szczypiorku.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 500 gram boczniaków
    5 jajek
    1 mały pęczek rzodkiewki
    1 duży pęczek szczypiorku
    1 puszka zielonej soczewicy
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z boczniaków, jajek, rzodkiewki i szczypiorku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki oczyszczamy, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 15 minut. Odcedzamy, a gdy grzyby przestygną, kroimy je w paski.
    Jajka gotujemy na twardo, a następnie kroimy w kostkę.
    Rzodkiewki oczyszczamy i również kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy.
    Soczewicę odsączamy z zalewy.
    Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez oraz chrzan. Przyprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Rzodkiewka Jajka kurze Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować