Sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkami i ogórkiem konserwowym

4.5 (146 ocen)

Bardzo smaczna sałatka, która dodatkowo świetnie się prezezentuje na stole

Składniki:

  • 5 jajek
    1 puszka tuńczyka
    200 g żółtego sera
    1 cebula biała
    1 cebula czerwona
    2 ogórki konserwowe
    6 łyżek majonezu
    3 łyżki musztardy
    1/2 puszki kukurydzy
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka warstwowa z tuńczykiem, jajkami i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i dzielimy osobno na żółtka i białka.
    Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebule siekamy. Ogórki drobno kroimy. Majonez mieszamy z musztardą.
  • 2. W dużym naczyniu układamy kolejno:
    połowa sera
    starte białka
    sos
    biała cebula
    czerwona cebula
    tuńczyk
    połowa kukurydzy
    reszta sera
    ogórek konserwowy
    Na wierzchu ścieramy żółtka i dookoła nich rozsypujemy kukurydzę.
    Chłodzimy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować