Sałatka warstwowa

4.5 (181 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Sałatka przyciąga uwagę wyglądem, zachwyca smakiem. Polecam :)

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-7 ugotowanych ziemniaków
    1 większa ugotowana pietruszka
    1 cebula
    3-4 ugotowane marchewki
    5-6 konserwowych ogórków
    1 puszka kukurydzy
    1 słoik marynowanej papryki
    5 ugotowanych na twardo jajek
    Natka pietruszki

    Majonez
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa Jajko

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
    Ziemniaki, pietruszkę, marchewkę, jajka, cebulę pokroić w drobną kostkę (osobno).
    Ogórki i paprykę pokroić w drobną kostkę i odsączyć na osobnych sitkach.

    Składniki układamy warstwami w szklanej salaterce zaczynając od ziemniaków, następnie doprawiamy je solą i pieprzem, po czym przekładami 3-5 łyżkami majonezu, dalej mamy warstwę pietruszki z cebulą, marchewki, ogórków, kukurydzy, papryki i jajek. Każdą warstwę doprawiamy solą i pieprzem i smarujemy 3-5 łyżkami majonezu. Wierzch sałatki posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Bez gotowania

Podobne przepisy

To może cię zainteresować