Sałatka śledziowa

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłkiem i ogórkiem kiszonym polana sosem z musztardy ,miodu i soku z cytryny posypana koperkiem. Podana w słoiczkach, pięknie wygląda na stole.

  • 20 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki na sałatkę
    6 filetów śledziowych w oleju
    10 pieczarek marynowanych
    1 cebula czerwona
    5 ogórków kiszonych
    1 duże jabłko

    Sos
    4 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka miodu
    Sok wyciśnięty z 1 cytryny
    Pęczek koperku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka śledziowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe, pieczarki, cebulę, ogórki i jabłko pokrój w kostkę. Wymieszaj.
  • 2. Składniki na sos połącz ze sobą, dodaj do sałatki .
    Koperek pokrój dodaj połowę do sałatki.
    Wszystko razem wymieszaj
  • 3. Sałatkę nakładaj do słoiczków, wierzch sałatki posyp koperkiem.
    Słoiczki udekoruj szczypiorkiem.
    Przed podaniem możesz schłodzić w lodówce. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Kolacja Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować