Sałatka meksykańska

4.49 (188 ocen)

Króluję na wszystkich moich przyjęciach.

Składniki:

  • Meksykański Król Imprezy

    Składniki:

    0,5 kg mięsa mielonego (w przyszłości dam ok 300 g, bo jak dla mnie było za dużo mięsa w sałatce)
    1 czerwona cebula
    3 - 4 łyżki koncentratu pomidorowego
    pół główki sałaty lodowej
    0,5 kg pieczarek
    1 puszka czerwonej fasoli
    0,5 l jogurtu naturalnego
    6 łyżek majonezu
    200 g sera żółtego
    paczka chipsów tortilla
    pieprz, sól
    2 ząbki czosnku
    papryka słodka
    przyprawa do pizzy
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Cebulę drobno posiekaj. Mięso mielone usmaż. W połowie smażenia dodaj cebulę, rozgnieciony czosnek i koncentrat pomidorowy. Dopraw solą i pieprzem oaz papryką i przyprawą do pizzy.

    W międzyczasie pieczarki pokrój w plasterki i smaż do czasu aż cała woda odparuje, dopraw solą i pieprzem.


    W przezroczystej misce układaj warstwy. Sałatę porwaną na kawałki, na nią usmażone mięso.


    Na mięsie ułóż kolejno warstwy pieczarek i fasoli.


    Jogurt wymieszaj z majonezem i dopraw solą oraz pieprzem.


    Wymieszany jogurt wylej na fasolę, posyp startym serem. Na około powtykaj całe chipsy, a wierzch posyp pokruszonymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować