Sałatka makaronowa z tuńczykiem

1.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś dla miłośników szybkich sałatek. Idealnie sprawdzi się podczas wizyty niespodziewanych gości. Do pracy, szkoły czy na spacer. Sałatka na każdą okazję. Jej przygotowanie nie zajmie więcej niż 20 minut.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g makaronu risoni
    130 g tuńczyka w sosie własnym
    2 jajka ugotowane na twardo
    100 g świeżego ogórka
    100 g fety
    60 g czerwonej fasoli z puszki
    70 g kukurydzy konserwowej
    150 g ananasa w kawałkach
    2 łyżki posiekanego koperku
    3 duże łyżki sosu chrzanowego
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatka makaronowa

Sałatka makaronowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka makaronowa z tuńczykiem 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Jajka, ser i ogórek kroimy w kostkę.
    Rybę, fasolę i kukurydzę osączamy z zalewy.
    Ananasa możemy pokroić na mniejsze cząsteczki (zależy od preferencji).
    Wszystkie składniki łączymy z sosem chrzanowym i koperkiem.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Przed podaniem schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron orzo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować