Sałatka makaronowa z rukolą i krewetkami

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 35 min

Wspaniała orzeźwiająca i lekka sałatka z makaronem i krewetkami.......

  • 35 min

Składniki:

  • 30 dag makaronu kolanka
    4 jajka
    1 ogórek wężowy
    100 g świeżej rukoli
    150 g krewetek tygrysich Black Tiger
    3 ząbki czosnku
    pieprz kolorowy do smaku
    sól himalajska do smaku

    Sos:
    1,5 łyżeczki musztardy
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki octu z białego wina
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka makaronowa z rukolą i krewetkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu,odcedzam,przelewam wodą i wkładam do salaterki. Jajka gotuję na twardo,obieram kroję na cząstki. Krewetki rozmrażam,na ręczniku papierowym,czosnek obieram i przeciskam przez praskę ,obsmażam na patelni na łyżce oleju przez minutę z krewetkami,dodaję do makaronu.
  • 2. Ogórek obieram ze skórki kroję wzdłuż na połowę i nastepnie w plastry.Rukole myję osuszam ddoaję do makaronu,mieszam wszystko razem,doprawiam do smaku solą i kolorowym pieprzem z młynka.
  • 3. Sos: Musztardę przekładam do miseczki dodaję oliwę ocet z białego wina i małą trzepaczką roztrzepuję wszystko razem,polewam sałatkę mieszam. Rozkładam na talerze,dekoruję cząstkami jaj,można ewentualnie ozdobić natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować