Sałatka fasolowa

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Sama ją skomponowałam i cieszy się ogromnym uznaniem rodziny i znajomych.

Składniki:

  • ● 4 pory
    ● puszka fasoli czerwonej
    ● puszka fasoli białej
    ● 4 jajka
    ● 30 dag szynki lub innej wędliny
    ● posiekana cebula
    Zalewa: 4 łyżki musztardy
    ● sól
    ● 4 łyżki octu winnego
    ● 4 łyżki oleju
    ● pieprz
    ● 1/2 słoiczka majonezu
    ● 1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy i kroimy w kostkę.
    Dokładnie umyte pory kroimy
    na wiórki i przelewamy
    wrzątkiem, osączamy na
    sicie. Mieszamy z pokrojoną
    wędliną, jajkami, osączonymi
    fasolami i cebulą.
  • 2. Składniki na zalewę mieszamy
    i polewamy sałatkę.
    Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować