Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Sałatka na bazie pieczonych buraków, z dodatkiem tuńczyka, ogórków kiszonych, pora i kukurydzy. Z nutą chrzanu.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 700 gram buraków
    3 ogórki kiszone
    1 por
    1 puszka kukurydzy
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka chrzanu
    1 łyżeczka soku z cytryny
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka buraczkowa z tuńczykiem, porem i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraki myjemy, osuszamy, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Zostawiamy do wystudzenia, a następnie obieramy i kroimy w kostkę.
    Ogórki kroimy w kostkę, pora w półplasterki. Dodajemy do buraków razem z odsączonym tuńczykiem i kukurydzą. Mieszamy.
    Dodajemy majonez, chrzan i sok z cytryny. Przyprawiamy sałatkę do smaku pieprzem i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować