Sałatka brokułowo-serowa z prażoną cebulką

4.5 (145 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Śmiało możecie podwoić proporcje, bo zapewniam, że zniknie ona bardzo szybko.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250g brokuła
    150g kukurydzy konserwowej (około 1/2 puszki)
    100g sera feta (użyłam tłustej)
    75g żółtego sera
    2 jajka
    1 czerwona papryka konserwowa (mała)
    2-3 łyżki prażonej cebulki
    Dodatkowo:
    majonez + jogurt naturalny (w proporcji 1:1)
    sól, pieprz
    koperek (opcjonalnie)
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Sałatka brokułowo-serowa z prażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuł ugotować na parze (nie może być rozgotowany).
    Ser żółty zetrzeć na tarce (o grubych oczkach), ugotowane (na twardo) jajka, fetę i paprykę pokroić w kostkę.
    Wszystkie składniki ze sobą połączyć.
    Całość wymieszać z majonezem i jogurtem (wg gustu).
    Sałatkę doprawić do smaku.
    (Uważać z solą, ponieważ sama feta jest słona.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Sery Cebula Brokuły

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować