Sakiewki faszerowane kurczakiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE nalesników:
1. Mleko wlać do miski, dodać sól, jajko i stopniowo mąkę.
2. Całość dokładnie wymieszać najlepiej mikserem.
3. Konsystencja musi być coś ala śmietana 30%.
4. Smażyć na patelni z obydwóch stron.
farsz:
1. Cebulę i mięso kroimy w kostkę, podsmażamy. Doprawiamy paprykami i gyrosem.
2. Gdy filet z kurczaka jest już prawie miękki dodajemy pieczarki pokrojone w półplasterki.
3. Gdy pieczarki zmiękną, dodajemy warzywa z puszki, dodajemy czosnek, majeranek, pietruszkę, zalewamy śmietaną, i czekamy aż zgęstnieje. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Naleśniki polecam zrobić z mojego przepisu, link powyżej.
5. Na środek każdego naleśnika nakładamy około 1,5 łyżki farszu, zawijamy naleśnika z każdej strony do środka, kładziemy na grilla elektrycznego, i opiekamy aż zmieni kolor i zrobi się chrupki.
Komentarze