Ryżowe kotleciki

5 (199 ocen)

  • 40 min

Chrupiące kotleciki z dużą ilością ryżu.

  • 40 min

Składniki:

  • ryż ok1 szklanka
    mielone mięso 50 dag
    cebula 1/2 sztuki
    siekana natka pietruszki 2-3 łyżki
    jajka 1 sztuka
    przyprawa uniwersalna do smaku
    pieprz do smaku
    sól
    tarta bułka do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryżowe kotleciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie,osączyć i wystudzić. Dodać do mięsa mielonego. Cebulę drobniutko pokroić i połączyć z mięsem, ryżem, natką pietruszki i jajkiem. Dokładnie wyrobić. Doprawić przyprawa uniwersalna, pieprzem i solą. Wilgotnymi dłońmi formować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować