Razowe spaghetti z łososiem i pomidorkami koktajlowymi

4.5 (164 ocen)

  • 30 min

Zostajemy w klimacie zdrowego makaronu i pysznych dodatków. Tym razem makaron razowy, słodkie pomidorki koktajlowe, łosoś i czarne oliwki, które uwielbiamy. Zapraszam na obiad!

  • 30 min

Składniki:

  • * 2 porcje makaronu razowego spaghetti
    * 150 g łososia wędzonego
    * garść pomidorków koktajlowych
    * garść czarnych oliwek
    * łyżka oliwy z oliwek
    * ząbek czosnku
    * 2 łyżki oleju z pestek dyni
    * sól, świeżo mielony czarny pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Razowe spaghetti z łososiem i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Podzielić na dwie porcje, do każdej dodać po łyżce oleju z pestek dyni. Na oliwę wrzucić pomidorki i posiekany ząbek czosnku, przesmażyć i dodać rozdrobnionego łososia. Całość wymieszać. Dodać oliwki. Wyłożyć ma makaron. Przyprawić świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować