PYSZNY TORT Z MIESA MIELONEGO

4.47 (167 ocen)

PRZEPIS TEN ZROBIŁAM Z BRAKU POMYSŁU NA MIĘSO MIELONE, PONIEWAŻ KOTLECIKI I SPAGHETTI SIĘ PRZEJADŁY ZROBIŁAM NOWOŚĆ I MOI BLISCY BYLI ZACHWYCENI. POLECAM

Składniki:

  • CIASTO:
    15 dkg sera białego
    6 łyżek mleka
    6 łyżek oleju
    2 szklanki mąki
    mały proszek do pieczenia - 15g

    MASA MIĘSNA:
    1 cebula
    15 dkg sera żółtego
    pół pęczka natki pietruszki
    1 białko
    60 dkg mięsa mielonego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

4.47 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyszny tort z miesa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO:
    Twaróg przecisnąć przez praskę lub zmielić. Dodawać ucierając pałką 6 łyżek mleka, 6 łyżek oleju, szczyptę soli.
    Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zagnieść ciasto. Jeśli jest za suche, dodać trochę śmietany.
    MASA MIĘSNA:
    Cebulę i zieloną pietruszkę drobno pokroić, ser żółty pokroić w kostkę. Do mięsa mielonego dodać białko surowe, wyrobić.
    Dodać pozostałe składniki, koncentrat pomidorowy.Doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wyrobić.


    Ciasto rozwałkować w prostokąt 50cm na 25 cm, posmarować masą mięsną.

    Zwinąć ciasto w roladę od dłuższej strony, pokroić na 10 plastrów grubośc 5 cm każdy.

    Wstawić do nagrzanego piekarnika- temperatura 180-200* i piec przez 40-45 minut.

    Smacznego!!!

Porady

DANIE TO ŚWIETNIE SMAKUJE Z SOSEM CZOSNKOWYM, JOGURTOWO-ZIOŁOWYM JAK RÓWNIEŻ Z KECHUPEM.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować