Surówka z kapusty pekińskiej z porem i papryką

  • wyświetlono: 124 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dziś bardzo prosty przepis na smaczną i zdrową surówkę do obiadu.Trzy główne składniki to trio a biała szata to jogurt naturalny.Dlatego moja surówka tak się nazywa.Jest smaczna, szybka do przygotowania, zdrowa i niskokaloryczna, więc idealna dla liczących kalorie.

zzewa

Składniki

1/2 kapusty pekińskiej ( średniej )
1 czerwona papryka
1 biała część pora
ok. 1 szk jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Surówka z kapusty pekińskiej z porem i papryką

  • 1. Kapustę poszatkować, por pokroić na pół wzdłuż pora a potem pokroić na plasterki.
    Paprykę pokroić na paseczki.
    Wrzucić pokrojone warzywa do miski, dodać do smaku przyprawy oraz jogurt i wymieszać surówkę.
    Podawać po kilku minutach gdy smaki się połączą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakipaprykaporkapusta pekińskasurówkajogurt naturalny

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ypffcv

Dodane przez: angelika93

Surówka z czerwonej kapusty

Często przygotowuję ją na obiad....

Surówka z czerwonej kapusty

Dodane przez: smak i uczucie

Surówka z czerwonej kapusty

Świetny dodatek do obiadu. Surówka...

surówka

Dodane przez: Jolanta KG

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

Klasyczna surówka dobrze znana,...

Surówka z sałaty rzymskiej z melonem i ziarnami

Dodane przez: rena123

Surówka z sałaty rzymskiej z melonem i ziarnami

Bardzo lubię surówki z dodatkiem...

Kolorowa surówka z oregano

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Kolorowa surówka z oregano

Szybki w przygotowaniu dodatek...