Pyszne parówki w cieście drożdżowym

4.99 (183 ocen)

  • 60 min

Parówki w cieście najlepsza przekąska na impreze!

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na 8-10 parówek:
    10g drożdży
    1/4 szklanka mleka(ciepłe ale nie gorące)
    1,5 łyżki mąki
    pół łyżeczki cukru
    szklanka mąki
    2 łyżki oleju
    pół łyżeczki soli
    parówki
    1 roztrzepane jajko
    ser żółty
Wystaw ocenę:

4.99 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pyszne parówki w cieście drożdżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy rozczyn z pokruszonych drożdży , mleka , cukru i mąki . Rozczyn kładziemy na 15 min w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia.
    Do wyrośniętych drożdży dodajemy szklankę mąki , sól oraz olej.
    Wyrabiamy ciasto. Ciasto pozostawić ok 30 min do wyrośnięcia . Po upływie tego czasu rozwałkować ciasto , pokroić na trójkąty i do każdego trójkącika kładziemy pol plasterka sera żółtego i pół parówki i zawijamy . Następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem . Pieczemy w temp . 220 C około 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować