Puszysty mus kawowy

4.5 (185 ocen)

Deserek dla kawoszy :)

Składniki:

  • 2 jajka
    100 ml śmietany 36%
    3 łyżki cukry pudru
    2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    1 łyżeczka żelatyny
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Mus Musy Bita śmietana

Puszysty mus kawowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puszysty mus kawowy 1. Kawę zalać 1 łyżką wrzątku i wystudzić. Żelatynę zalać 1 łyżką zimnej wody i odstawić aż spęcznieje. Żółtka ubić na puszysty kogel-mogel z 2 łyżkami cukry. Do żółtek dodać ubitą na sztywno kremówkę z cukrem waniliowym. Wymieszać delikatnie z kawą i rozpuszczoną w kąpieli wodnej i przestudzoną żelatyną. Na końcu połączyć z ubitymi na sztywno z łyżką cukru białkami. Przełożyć do pucharków i schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Piana z białek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować