Puszyste ciasto z rabarbarem

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

To przepyszne i łatwe do zrobienia ciasto można przełożyć również innymi (najlepiej kwaśnymi - jabłkami, wiśniami, truskawkami) owocami.

  • 15 min

Składniki:

  • 3 całe jaja, 1 szklanka cukru, 1/4 kostki margaryny, 2 szklanki mąki pszennej, 1 kisiel cytrynowy, 4 łyżeczki proszku do pieczenia, 5 łyżek śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kisiele

Puszyste ciasto z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Utrzeć jaja z cukrem, a potem margaryną. Dodać mąkę zmieszaną z kiślem i proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć ciasto na blachę i dokłądnie obsypać rabarbarem pokrojonym w dużą kostkę lub innymi owocami. Wstawić do piekarnika na 160 stopni na 30-40 min do zarumienienia.

Porady

Owoce powinny być delikatnie wykładane na ciasto, aby nie zostały przez nie pokryte.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel Rabarbar

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować