Puree ziemniaczane

  • wyświetlono: 316 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Coś innego do obiadu

Składniki

3 duże ziemniaki
50 g masła
50 ml mleka
sól
pieprz
koperek

Sposób przygotowania przepisu:

Puree ziemniaczane

  • 1. Obrane i umyte ziemniaki ugotować do miękkości, a następnie utuc.
    W tym czasie zagrzać mleko.
  • 2. Do gorących ziemniaków dodać masło, ciepłe mleko i posiekany koperek. Ugnieść i wymieszać.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Placuszki z puree dyniowego

Dodane przez: luna19

Placuszki z puree dyniowego

proste placuszki na sniadanie

Dodane przez: ursmurfy

Aromatyczne puree z ziemniaczków

Pyszny dodatek ziemniaczków z jogurtem

ziemniaki

Dodane przez: marysiaz

Kuleczki ziemniaczane

Czy znudziły Wam się zwykłe ziemniaki...

Ziemniaki puree z boczkiem i cebulką

Dodane przez: AnetaJ

Ziemniaki puree z boczkiem i cebulką

To pyszna i ciekawa alternatywa...

Puree z buraków z jabłkami

Dodane przez: PolskaGotuje

Puree z buraków z jabłkami

Buraki inaczej

Puree z ziemniaków

Dodane przez: karolajll

Puree z ziemniaków

Coś dla miłośników koperku i gniecionych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE