Puree z manioku i sera pleśniowego

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jakiś czas temu napotkaliśmy na maniok, troszkę poczytaliśmy, poszperaliśmy. Sam w swoim smaku jest mdły, więc trzeba go dobrze przyprawić. Świetnie komponuje się z serem pleśniowym, i tę wersję Wam proponujemy.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700-800 g bulw manioku
    100 g niebieskiego sera pleśniowego (lazur)
    1/2 szklanki mleka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Puree z manioku i sera pleśniowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puree z manioku i sera pleśniowego 1. Bulwy manioku obieramy podobnie jak ananasa. Środek również wykrawamy, gdyż jest łykowaty. Następnie kroimy na 2-3 cm kawałki i gotujemy do miękkości (około 20 min). Odcedzamy, dodajemy pokruszony ser, mleko i chwilę razem dusimy na małym ogniu (do rozpuszczenia sera). Zestawiamy z ognia i blendujemy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować