Prawdziwki w śmietanie

4.49 (179 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prawdziwa uczta dla podniebienia.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg prawdziwków,
    2 cebule,
    3 łyżki masła,
    0,5 l śmietany 30 %,
    sól,
    świeżo zmielony pieprz,
    3 łyżki natki pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Prawdziwki w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić, dokładnie umyć pod bieżącą wodą, odciąć trzonki, a kapelusze sparzyć wrzątkiem. Grzyby pokroić w grube plastry. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i dusić na małym ogniu około 20 minut co jakiś czas mieszając. Na samym końcu dodać śmietanę, doprawić solą oraz pieprzem. Grzyby dusić jeszcze 10 minut i posypać natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Prawdziwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować