1.Paczkę sucharów wraz z orzechami przekręcić przez maszynkę na drobnych oczkach. Do nich dodać cały słoiczek nutelli i dokładnie połączyć na jednolitą masę. Całość wyłożyć na blachę i przygnieść.
2.Do wysokiego naczynia wlać 1l śmietany 30% i ubijać. Gdy śmietana już prawie będzie ubita dodać cukier puder. Żelatynę należy wcześniej rozpuścić w ok.150ml gorącej wody, wystudzić i dodać na koniec do ubitej śmietany. Masę przełożyć szybko do blachy na przygotowany wcześniej spód.
3.Do garnka należy wrzucić margarynę, śmietanę, cukier puder, kakao i rozpuszczoną żelatynę. Wszystkie składniki te rozpuścić (uważać aby nie zagotować) i ostudzić. Wystudzoną polewą polać wierzch ciasta i wstawić na co najmniej godzinę do lodówki.
Komentarze