Placuszki otrębowe

4.9 (193 ocen)

  • 10 min

Podstawowy przepis na placki otrębowe smażone bez dodatku tłuszczu. Można je zjeść np. z serkiem owocowym, jogurtem naturalnym, z owocami, z warzywami, dżemem - praktycznie ze wszystkim. Polecam je jako śniadanie lub jako przekąskę do pracy/szkoły - są bardzo szybkie w przygotowaniu.

  • 10 min

Składniki:

  • 5 łyżek otrąb owsianych,
    1 jajko,
    dwie łyżki jogurtu naturalnego,
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.9 (193 ocen)

Zobacz również:

Placki Przystawki

Placuszki otrębowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smażymy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu małe placki po około minucie z każdej strony na rumiany kolor. Z podanych proporcji wyjdą trzy sztuki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować