Pizzowe pierożki z mięsem mielonym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Uwielbiam pizze ale ostatnio za dużo jej zjadłam i mi się przejadło. cały dzień myślałam i myślałam co zrobić z kostką drożdzy i mielonym. I zrobiłam duże pierożki z ciasta od pizzy i mięsa mielonego. Ciasto na pizze mam sprawdzone od jednej tutaj z pań.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    pół kostki drożdży
    1 szklanka letniej wody bądź mleka
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka soli
    1 cebula
    mięso mielone (500g)
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pizzowe pierożki z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Do miski wsypuję mąke z solą, dodaję olej. W szklance letniego mleka bądź wody rozrabiam drożdze oraz cukier. Wlewam do mąki, wyrabiam ciasto. Odstawiam na około 20 minut do wyrośnięćia i ponownie ugniatam.

    Farsz: mielone przyprawiam w misce solą i pieprzem oraz dodaje posiekany czosnek,cebulę podsmażam na patelni. Przyprawione mięso wrzucam na patelnie i smaże.

    Z ciasta urywam kawałek i formuje takie małe placki i rozwalkowuje na około poł centymetra i nakładam farsz, składam na poł i dociskam widelcem jak pierogi. i tak każde po kolei.
    Smaże w piekarniku w 180 stopniach do brazowości.

Porady

Na wierzch można posypać żołtym serem. Smakuje z ketchupem bądż sosem czosnkowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować