1.Suche składniki dokładnie wymieszaj. Drożdże zalej ciepłą wodą, olejem i cukrem. Odstaw do wyrośnięcia. Gotowy płyn wlej do mąki i wymieszaj najpierw łyżką, potem zagnieć ręką. Ciasto odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia na ok. 30 minut. W między czasie pierś z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, smaż na rozgrzanym oleju na patelni aż do zrumienienia. Zdejmij mięso, podlej olej i smaż pokrojoną w półplasterki cebulkę do zeszklenia. Pieczarki umyj, pokrój w plasterki i duś aż do odparowania wody. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Przełóż na patelnię dodaj cebulę, kurczaka, przyprawę do bruschetty, wodę i na końcu szynkę pokrojoną w paseczki. Wszystko razem dobrze wymieszaj. Z wyrośniętego ciasto uformuj pizzę, przełóż na nią cały farsz. Całość oprósz startym serem. Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i piecz około 7-10 minut. Pizzę podawaj z ketchupem.
Komentarze