pierniczki Beatki i Krzysia

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wyszły pyszne jeszcze dobrze nie były udekorowane a mniejsze pół było zjedzone

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 szklanki maki
    3/4szklanki miodu gryczanego
    1 jajko
    1/2margaryny
    1/2szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 łyżeczki kakao
    Przyprawa do piernika 20g
    Do dekoracji
    Lukier
    Szklanka cukru pudru
    3 lyzeczki goracej wody
    Sok z cytryny
    Pozatym dekoracje dr.Oetkera
    Pisaki cukrowe
    Perełki do dekoracji
    śnieżynki cukrowe
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pierniczki beatki i krzysia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1igri2f 1. Make wsypać nastolnice,zrobić dziurke i w środek wbić jajko,wlać miód,margaryne pokroić i wyłożyć na make dodać reszte składników,wyrobić ciasto,gdy bedzie gotowe włożyć na 30 minut do zamrażalnika,po tym czasie rozwałkować i wykrawać przeróżne kształty pierniczków,upiec w temp.175 stopni 15vminut,gdy wystygna dekorujemy,jak chcemy,a lukier robimy tak,cukier wsypujemy do garnuszka i ucieramy z goraca woda..
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować