Pieczony kurczak w papryce i cebuli

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepyszny pieczony kurczak, któy pokochają nawet osoby nielubiące papryki

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1. Kurczak (najlepiej udka kurczaka)
    2. Dwie cebule
    3. Dwie czerwone papryki
    4. 0,5 kg żółtej fasolki
    5. sól i pieprz
    6. przyprawa do kurczaka
    7. 2 łyżki margaryny
    8. 2 łyżki masłą
    9. 0,5 szklanki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczony kurczak w papryce i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczak:
    Osolić udka z kurczaka oraz odrobine popieprzyć, następnie każdą sztukę posypać przyprawą do kurczaka. Cebule obrać i pokroić w cienkie paski i wrzucić do brytfanki. Paprykę pokroić również w paski średniej grubości i włożyć do naczynia razem z cebulą. Lekko osolić warzywa. Następnie dodać do całości przyprawionego wcześniej kurczaka oraz dodac dwie łyżki margaryny. Wstawić do piekarnika na 60 min w temp. 220 stopni.

    Fasolka:
    Odkroić ogonki każdej sztuki fasolki oraz opłukać. Następnie włożyć do osolonej już wody w garnku. Gotować 60 minut. Gdy fasolka będzie już miekka, odcedzamy od wody dodajemy dwie łyżki masła oraz pół szklanki bułki tartej. Mieszamy, zakrywamy pokrywką i odstawiamy na 5 minut.

    Kurczaka podajemy z aromtayczną papryką oraz cabulą wraz z fasolką w bułce tartej oraz z sałątką tak jak lubimy.

    Smacznego! :)

Porady

Jeśli ktoś preferuję wersje dietetyczną dania nie dodajemy do fasolki masła i bułki tartej oraz do kurczaka margaryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować