Jajeczno-serowa pasta kanapkowa z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa jest bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu. Na śniadanie czy kolację. Jeżeli znudziły ci się już wędliny, czy żółty ser. Wystarczy przesmarować chlebuś pyszną pastą :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 5 dużych jajek
    - 250 g półtłustego białego sera
    - 3 płaskie łyżki majonezu
    - 3 płaskie łyżki jogurtu naturalnego
    - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - 4-5 średnie rzodkiewki
    - ½ pęczka szczypiorku (mówimy o pęczku kupionym w sklepie )
    - ½ pęczka pietruszki (mówimy o pęczku kupionym w sklepie )
    - ½ pęczka koperku (mówimy o pęczku kupionym w sklepie )
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Pasty

Jajeczno-serowa pasta kanapkowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka nalewam wody, sole ją. Wkładam jajka, stawiam garnek na gaz. Gotuje je jeszcze 5min po zagotowaniu wody w garnku. Studzę, obieram ze skorupek, przeciskam przez sitko do jarzyn, do miski. Na sitku robię od razu kostkę. Drobno posiekane jajka odstawiam aż całkowicie wystygną.
  • 2. W czasie jak jajka się gotują ( w sumie około 20 min ), biorę kubek, daje do niego majonez, jogurt, musztardę, drobno, bardzo drobno pokrojony szczypior, pietruszki, koperek. Mieszam wszystko i wstawiam do lodówki aby się przegryzło. Około 30 min.
  • 3. Osobno kroje drobno rzodkiewkę.
  • 4. Kiedy jajka wystygną , wrzucam do miski ser, rzodkiewkę mieszam wszystko. Wlewam sos. Mieszam do uzyskania jednolitej konstystenji.

Porady

Weźcie sobie nieco większą miskę aby mieć dość miejsca na wymieszanie składników. Jajka muszą wystygnąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować