Pasta dr Budwig (wersja podstawowa)

4.85 (206 ocen)

  • 5 min

Pamiętajcie o kilku istotnych rzeczach... Olej lniany powinien być bardzo dobrej jakości - tak samo jak twaróg. Jeśli ser kupujecie w sklepie, to wybierzcie ten odtłuszczony (0%).

  • 5 min

Składniki:

  • Pasta: (*)
    125g twarogu (odtłuszczonego)
    2-3 łyżki oleju lnianego (tłoczonego na zimno)
    2-3 łyżki mleka/jogurtu/kefiru
    Dodatkowo: (**)
    wersja na słodko: miód wanilia, cynamon
    wersja na ostro: czarnuszka, czosnek, papryka ostra, pieprz, kurkuma, imbir, szczypiorek itp.
    wersja z ziołami: bazylia, koperek, mięta, pokrzywa itp.
    wersja z orzechami: orzechy włoskie, orzechy pekan, orzechy brazylijskie
    wersja z owocami: ananas, banan, wiśnie, porzeczki
Wystaw ocenę:

4.85 (206 ocen)

Zobacz również:

Pasty Ser

Pasta dr budwig (wersja podstawowa) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mil2jb 1. Do blendera należy wlać olej i dodać kilka łyżek mleka/jogurtu/kefiru.
  • image-22bpm5n 2. Miksując - stopniowo i porcjami dodawać ser.
  • image-1f3pi4h 3. Całość połączyć do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
    (Masa powinna przypominać serek homogenizowany i być bez gródek.)

Porady

(*) Zasada: Oleju powinno być tyle samo co mleka/jogurt/kefiru, a twarogu 3 x więcej - co oleju. (**) Składniki te należy dostosować do własnych preferencji smakowych. To tylko niektóre propozycje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować