PARÓWKI ZAPIEKANE

5 (179 ocen)

  • 30 min

Lubie eksperymentować w kuchni. Moja rodzina przepada za ciepłą kolacją. Takie parówki są doskonałe i znikają w kilka minut.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    jedno gotowe ciasto francuskie
    8 cienkich parówek
    8 plastrów żółtego sera
    8 cienkich plastrów boczku
    ketchup , musztarda
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Parówki zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "Parówki zapiekane" 1. Ciasto pokroić na 8 kwadratów. Każdą parówkę zawijać przez środek
    w
    plaster sera (tak ,żeby było widać końce parówek) , następnie w
    ciasto francuskie i w plaster boczku. Układać na blaszkę wysmarowaną
    tłuszczem bez przykrycia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp.
    220st na złoty kolor i do zrumienienia boczku. Po upieczeniu polać
    ketchupem lub musztardą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować