Orzeźwiająca lemoniada z rabarbaru

4.5 (153 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Lemoniada z kwaskowego rabarbaru w połączeniu ze słodkimi jabłkami i orzeźwiającą miętą jest idealnym rozwiązaniem na gorące letnie dni.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -400 gr rabarbaru
    -2 duże słodkie jabłka
    - 2 łyżki cukru
    -1 łyżeczka cukru waniliowego
    -1 łyżeczka cynamonu
    -1 łyżka listków mięty
    -kostki lodu
    -3 plasterki cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Napoje Lemoniada

Orzeźwiająca lemoniada z rabarbaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar umyć i pokroić na około 2 cm kawałki. Jabłka pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Owoce umieścić w garnku i zasypać cukrem i cynamonem, zostawić na 15 minut. Po tym czasie zalać 2l zimnej wody. Po zagotowaniu gotować jeszcze 30 minut. Lemoniade należy odcedzić przez sito z owoców, dodać mięte . Najlepiej chłodzić całą noc w lodówce. Podawać z plasterkami cytryny i kostkami lodu.

Porady

Cytryne można zastąpić limonką

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować