Drożdżówka bez wyrastania drożdży i długiego wyrabiania ciasta, wszystkie składniki dodajemy wg podanej kolejności i jest po nocy stania gotowa do pieczenia drożdżówka, dodatki różne można dodawać......SMACZNEGO!!!
Nocna, leniwa drożdżówka z aronią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce aronii opłukać, zalać wodą, wsypać cukier i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu pod przykryciem, po wystudzeniu kompot przelać na durszlak do nowego garnka, durszlak z owocami postawić na misce, owoce przecierać dużą łyżką, mus wymieszać z kisielem wiśniowym.
2.Składniki wg podanej kolejności w składnikach = po dodaniu do miski wszystkich składników NIE MIESZAMY, tylko nakryć talerzem miskę i zostawić na blacie kuchennym ciasto na całą noc.
3.Ciasto w misce wymieszać dużą łyżką do gładkiego, luźnego ciasta, forma do pieczenia 34x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto wylać do formy, na wierzch wyłożyć aronię z kisielem.
4.Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, w formie ciasto wystudzić aby aronia z kisielem stężała, przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Komentarze