NALEWKA MALINOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Maliny to świetny owoc na nalewkę, są jeszcze dostępne więc śmiało zdążymy z jej przygotowaniem.Malinówka to nalewka i pięknym smaku i zapachu. Świetna na zimne wieczory i przeziębienie, świetnie rozgrzewa ciało.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg malin
    0,5 kg cukru
    0,5 L wody
    0,5 L wódki
    0,25 L spirytusu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Alkohole

Nalewka malinowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE :

    Maliny płuczemy z ewentualnych zabrudzeń, przekładamy do dużego słoja.
    W gorącej wodzie rozpuszczamy cukier, kiedy ostygnie wlewamy do malin łącznie z wódką i spirytusem. Słoik zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce na 1 miesiąc. Po tym czasie nalewkę przecedzamy przez gazę, owoce dokładnie wyciskamy i płyn rozlewamy do butelek.
    Zaletą tego trunku jest to że im dłużej stoi tym lepiej smakuje i ma intensywniejszy kolor.
    Moja zaczęłam degustować już po 3 miesiącach. Jest pyszna, wręcz idealna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować