Naleśniki z parówką w panierce

4.5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Tradycyjne naleśniki w nowej odsłonie. Idealnie nadają się na obiad, bo smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym.

  • 20 min

Składniki:

  • Naleśniki: 2 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka mleka, szczypta soli
    Nadzienie: 10 parówek, 10 plastrów żółtego sera
    Panierka: 2 jajka, bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Placki Naleśniki

Naleśniki z parówką w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i upiec placki.
  • 2. Na jeszcze ciepłe naleśniki, kłaść plaster sera, 1 parówkę i zwinąć jak roladę.
  • 3. Jajka wbić do miski i rozbić. Bułkę tartą wysypać na talerzyk. Gotowe naleśniki zamaczać w jajku i panierować w bułce tartej. Usmażyć na patelni. Najlepiej smakują mi podane z ketchupem.

Porady

Naleśniki znakomicie smakują również bez panierki – tak jak na zdjęciu. Są wówczas mniej kaloryczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować