Najlepsze i najszybsze krokiety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę kiszoną wrzucuć do gorącej wody z 2 liśćmi laurowymi i 3zielami angielskimi. Zagotować i odcedzić. Do kapusty dodać zmielone grzyby. Ja suszone grzyby wcześniej również zagotowałam w garnuszku i przemieliłam maszynką do mielenia mięsa. Grzybów z zależności od naszego gustu ja dodałam takie trzy solidne garści na 1kg kapusty. Farsz dosolić , dopieprzyć i odstawić.
Ciastko na nalesniki:
Mieszamy wszystko razem i smażymy jak normalne naleśniki, pamiętajmy żeby ich nie smażyć długo bo wtedy robią się brązowe i twarde ciężko później zwijać krokiety-mają być takie białe.
Nakładamy farsz na naleśnika zwijamy obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy :-)
Komentarze