Nadziewane kotlety z mortadeli

4.49 (203 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Niedrogi, szybki i smaczny obiad

  • 30 min

Składniki:

  • 4 kotlety:
    0,5 kg grubej mortadeli
    2 duże pieczarki
    2 plastry żółtego sera
    mała łyżeczka majonezu
    1 jajko
    mąka
    bułka tarta
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (203 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę pokroić na plastry i ponacinać tak, aby w środku powstały kieszonki. Pieczarki i żółty ser drobniutko pokroić, dodać sporo poszatkowanego koperku i majonez, przyprawić solą i pieprzem. Kotlety nadziać farszem, obtaczać w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować