Nadziewane bułeczki

4.48 (202 ocen)

  • 30 min

Świetna przekaska na goraco.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 bułki
    2 pomidory
    1 cebula
    4 jajka
    4 łyzki mleka
    2 łyzki masła
    sól, pieprz, tymianek
    1 łyzka posiekanego szczypiorku
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

4.48 (202 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z bułek odkrawamy na 1/3 wysokości czapeczki, wyjmujemy miąższ i zalewamy go razem z czapeczkami mlekiem. Bułki smarujemy w środku i na zewnątrz masłem, wstawiamy na chwilę do lodówki , by masło stwardniało.
  • 2. Na niewielkiej ilosci masła podsmażamy posiekana cebulę, dodajemy obrane , pozbawione pestek i pokrojone na cząstki pomidory, chwile smażymy, często mieszając. Doprawiamy masę do smaku, by była pikantna.
  • 3. Nadziewamy nią bułki, robimy wgłebienia i wbijamy do każdej bułki jajko, posypujemy pieprzem i sola do smaku.
  • 4. Wkładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia do zapiekania i zapiekamy ok.15 minut w temp.180 st. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Podajemy prosto z piekarnika.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nadzienie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować