Nadziewana bagietka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybka i łatwa do zrobienia przekąska

  • 30 min

Składniki:

  • bagietka,
    papryka,
    kiełbasa,
    ketchup (większy słoiczek),
    olej do smażenia.

    Przyprawy:
    sól, pieprz,
    1 łyżeczka curry,
    pół łyżeczki chili,
    1 łyżeczka oregano,
    1 łyżeczka bazylii.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewana bagietka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz po dodaniu ketchupu 1. Paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut. Następnie dodać ketchup. Doprawić solą, pieprzem, curry, chilli oraz oregano i bazylią. Wymieszać, dusić ok. 10-15 minut.
  • Pokrojona i wydrążona bagietka 2. Podczas gdy farsz będzie dusić się na patelni, przygotować bagietkę. Przekroić ją na pół i wzdłuż, następnie wydrążyć.
  • 3. Gdy farsz będzie gotowy nakładać go do przygotowanej bagietki, następnie wstawić do piekarnika. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 minut (by bagietka stała się chrupiąca).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować