Na szybko fasola z szybkowara

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Fasola z szybkowara jest bardzo szybko ugotowana i jako baza doskonała np. do zupy, po bretońsku czy inne potrawy z fasolą..........SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • fasola Jaś 500 gram opakowanie,
    woda do gotowania 2 litry,
    kostka rosołowa 2 sztuki,
    ziele angielskie 5 sztuk,
    liście laurowe 2 sztuki,
    soda oczyszczona 1 łyżeczka

    kiełbasa śląska 5 sztuk,
    cebula 1 sztuka większa,
    ząbki czosnku 5 sztuk,
    kostka rosołowa 1 sztuka,
    olej rzepakowy 12 łyżek,
    papryka słodka 1 łyżka

    majeranek 4 łyżki,
    papryka ostra 1 łyżeczka,
    sól, pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Fasolka po bretońsku

Na szybko fasola z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Na szybko fasola z szybkowara 1. Fasolę Jaś moczyć całą noc w zimnej wodzie, wodę z moczenia wylać, do szybkowara wsypać fasolę, dodać ziele angielskie, liść laurowy, kostkę rosołową, sodę oczyszczoną (dzięki sodzie można zjeść przy problemie z dną moczanową), wlać wodę i po zasyczeniu pary gotować 45 min ut, w szybkowarze wystudzić fasolę.
  • Na szybko fasola z szybkowara 2. W garnku na oleju zrumienić pokrojoną w kostkę kiełbasę bez flaka, cebulę, ząbki czosnku, kostkę rosołową, paprykę słodką.
  • Na szybko fasola z szybkowara 3. Do garnka wlać z wywarem fasolę z szybkowara, gotować z 10 minut na średnim ogniu, wsypać na koniec majeranek, paprykę ostrą, krótko gotować i zdjąć z ognia, do smaku dodać soli, pieprz mielony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować