Muffinki z dżdżownicami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki, kakao i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
2.Pieczenie: Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.Upieczone studzimy.
3.Dekoracja: Jedną tabliczkę czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i smarujemy nią każdą muffinkę. Drugą tabliczkę czekolady z odrobiną zimnej wody rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Z czekolady powstaną grudki. Na muffinki nakładamy czekoladową ziemię i żelki. Gotowe!
Komentarze