Ciasto z dżdżownicami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, po czym dodajemy stopniowo po jednym jajku.
2.Następnie wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, miksujemy do uzyskania gładkiej masy
3.Ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą prostokątnej foremki(22 cm x 32 cm)
Piec w temp.180 stopni, około 40 minut
4.Na ostudzone ciasto wykładamy masę..
5.Masa czekoladowa:
Całe jajka, cukier i kakao ubić na puszystą masę. Czekoladę posiekać. Masło i margarynę utrzeć na pianę – dodawać stopniowo masę jajeczną..
Na koniec dodać posiekaną czekoladę
6.Masę ułożyć na upieczonym cieście,posypać pokruszonymi ciasteczkami i ozdobić żelkami
Porady
W wersji dla dorosłych proponuję do masy dodać kieliszek spirytusu
Komentarze