Milkyway Mili

5 (187 ocen)

  • 60 min

Ciasto odkryłam na 18-tce przyjaciółki. Jego smak totalnie mnie zaczarował. Od tamtego czasu nie wyobrażam sobie weekendu bez tej chwili przyjemności. Naprawdę jest tego warte!

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    1 szkl. cukru
    1 szkl. mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2-3 łyżeczki kakao

    Masa:
    0,5 szkl. mleka
    ¾ szkl. cukru
    2x cukier waniliowy

    Pozostałe:
    25 dag margaryny
    2 szkl. mleka w proszku
Wystaw ocenę:

5 (187 ocen)

Zobacz również:

Desery

Milkyway mili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić. Dodać cukier i żółtka. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszać na małych obrotach. Ciasto przelać do blaszki.
    Piec 20 min. W 1800 C.
  • 2. Składniki na masę zagotować i ostudzić.
  • 3. 25 dag miękkiej margaryny utrzeć mikserem. Dolewać powoli zagotowana masę. Dodać 2 szkl. mleka w proszku. Wszystko dalej miksować.
  • 4. Biszkopt przekroić na pół. Środek wysmarować masą. Na koniec polać polewą.


    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować