Maślane ciasteczka z czekoladą karmelową i krówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Masło utrzyj z cukrem. Następnie dodaj jajka ucieraj ok. 2 minut. Następnie dodaj mąkę z sodą. Całość zmiksuj na wolnych obrotach. Czekoladę pokrój na małe kawałeczki a krówki na połówki. Wsyp do gotowego ciasta i dokładnie wymieszaj. Piekarnik nagrzej do 190 stopni . Z ciasta formuj małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego , następnie spłaszcz je w dłoni , wsadź do środka połówkę krówki którą oblep ciastem , spłaszcz w dłoni ponownie z krówką i układaj w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 12-15 minut. Po upieczeniu wyciągnij je z piekarnika i daj im odpocząć 3 min by stwardniały a następnie przełóż delikatnie na talerz.
Komentarze