Marchewka z ziołami

4.5 (172 ocen)

  • 35 min

Świetny dodatek do obiadu

  • 35 min

Składniki:

  • 0,5 kg marchewki, 2 łyżki masła, 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Marchewka z ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości, odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy marchewkę, podsmażamy około 2 minuty, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz zioła prowansalskie, podsmażamy jeszcze około 1 minutę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować