Łosoś w szynce parmeńskiej

4.51 (156 ocen)

  • 30 min

W tym daniu główną rolę pełni łosoś. Jest to szybkie, proste i niezwykle smaczne danie. Idealny obiad dla miłośników ryb i nie tylko.

  • 30 min

Składniki:

  • filet z łososia
    szynka parmeńska
    musztarda Dijon
    cytryna
    sól morska
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w szynce parmeńskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia kroimy w paski. Posypujemy solę i pieprzem, możemy to jednak pominąć, ponieważ zarówno szynka jak i musztarda są wystarczająco słone i ostre.
  • 2. Skrapiamy cytryną i smarujemy musztardą Dijon.
    Każdy kawałek owijamy szynką parmeńską. Idealna będzie również szynka szwarcwaldzka .
  • 3. Tak przygotowaną rybę wstawiamy na piekarnika nagrzanego do 180stopni na około 20minut.
  • 4. Do łososia idealnie pasują pieczone ćwiartki ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować