Lekka zupa kalafiorowa na maśle z makaronem

3 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo lekka, mało kaloryczna zupa kalafiorowa na maśle z makaronem , zupa jest idealna na upały bo smakuje również w temperaturze pokojowej, nie trzeba jej podawać ciepłej........SMACZNEGO!!!

  • 45 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • woda 3 litry,
    włoszczyzna młoda 1/2 pęczka zmiksowane,
    kalafior 1 średni,
    kucharek 2 łyżki,
    pieprz ziołowy 1 łyżeczka,
    papryka ostra 2 łyżeczki,
    masło 2 łyżki,
    mleko 3.2% 2 szklanki
    makaron - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa kalafiorowa

Lekka zupa kalafiorowa na maśle z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Lekka zupa kalafiorowa na maśle 1. Kalafior wymoczyć w misce z woda z solą aby ewentualne muszki wyszły z kalafiora.

    Wodę w garnku zagotować, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu młodą włoszczyznę (będzie zjedzona) z łodygami selera,pietruszki i wsypać do garnka.

    Kalafior pokroić na kawałeczki i wsypać do garnka, dodać 2 łyżki masła, gotować 25 minut.
  • Lekka zupa kalafiorowa na maśle 2. Kalafior pokroić na kawałeczki i wsypać do garnka, dodać 2 łyżki masła, gotować 25 minut.
  • Lekka zupa kalafiorowa na maśle 3. Dodać paprykę ostrą, kucharka, pieprz ziołowy, wlać mleko i tylko zagotować, zdjąć z ognia.

    Makaron ugotować w osolonej wodzie i podawać z zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Masło Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować