Legumina na jogurcie greckim z czerwona porzeczka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekki ,pyszny ,kolorowy i orzeźwiający deser .Możemy go zrobić w pucharkach lub w tortownicy .

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 galaretki o różnych kolorach
    duży kubek jogurtu greckiego ok400ml
    5 łyżeczek żelatyny spożywczej
    1 szklanka mleka
    3/4 szklanki cukru kryształu
    czerwona porzeczka wg uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki Legumina

Legumina na jogurcie greckim z czerwona porzeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 galaretki rozpuścić w szklance wody (kazda osobno ).Wylać na talerze i odstawić do zastygnięcia .Pokroić w kostkę.
    Trzecią galaretkę przygotować wg przepisu ,odstawić do lekkiego zastygnięcia.
  • 2. W gorącym mleku rozpuścić żelatynę ,dodać cukier .Dobrze rozmieszać.
    Do zimnego mleka dodać jogurt grecki i pokrojone galaretki .Delikatnie wymieszać .
  • 3. Gotową masę wyłożyć do pucharków lub do tortownicy .Wysypać czerwoną porzeczkę i zalać lekko stężona galaretką .Schłodzić w lodówce .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jogurt grecki Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować